domingo, 9 de octubre de 2011

Basque Culinary Center-eko lehen ikasleek kurtsoa hasi dute

Goi-mailako sukaldaritza ikasketak eskaintzen dituen lehen unibertsitatea da Mondragon
Matixa OTEIZA


Basque Culinary Center-ek (BCC) bere ateak lehenengo aldiz ireki ditu eta 56 ikaslek izan dute aukera bertan sartzeko. Ikasle horietatik 23 Euskal Herrikoak dira, 27 Espainiakoak eta sei atzerrikoak (Mexiko, Kolonbia, Txina, Frantzia, Errumania eta Venezuela). Otsailean beste hamalau ikasle gehituko dira, sukaldaritza eskola desberdinetatik datozenak. Horrela, 70 gaztek osatuko dute BCCko ikasle taldea.


       Mondragon Unibertsitateko fakultate berri honetan Gastronomia eta Sukaldaritza Artean gradua eskaintzen dira, baina horrez gain hainbat master eta espezialitate egiteko aukera ere emango da. Titulatu berriek ondorengo arloetan garatu ahal izango dute beraien lana: Sukaldeburua, Jatetxe kudeatzailea, Jatetxeetako zerbitzu eta bezero-arretako zuzendaria, elikagai enpresetan Elikagaien ekoizpen zuzendaria, Nekazaritzako elikagaien arloko eta elikagaien industriako teknikari ikertzailea, Aholkulari gastronomikoa, Gastronomia ekimen berrietarako aholkulari eta sustatzailea, Komunikazioko teknikari arduraduna, etab.

No hay comentarios:

Publicar un comentario